Biznis vesti

Raspisan javni poziv za izgradnju graničnog prelaza Sremska Rača

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

15:40

Raspisan javni poziv za izgradnju graničnog prelaza Sremska Rača
Raspisan javni poziv za izgradnju graničnog prelaza Sremska Rača - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Direkcija za imovinu Srbije raspisala je javni poziv za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza Sremska Rača između Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

Kako je navedeno u pozivu, vrednost posla procenjena je na 5,291 milijardi dinara, a kriterijum za dodelu posla je cena.

U tenderskoj dokumentaciji piše i da rok za izvođenje radova ne može biti duži od 24 meseca od dana uvođenja u posao.

Na Graničnom prelazu planirano je 12 saobraćajnih traka, odnosno po šest za ulaz i izlaz iz zemlje, s tim da je po jedna krajnja traka planirana za autobuski saobraćaj, dok su u delu teretnog saobraćaja, planirane dve trake za kamionski saobraćaj i jedna za vangabaritna vozila.

Tender je otvoren do 29. januara.

Integrisani granični prelaz BiH i Srbije, prema ranijim najavama ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića trebalo bi da bude pušten u rad 2025. godine.

Lokacija kompleksa novog graničnog prelaza predviđena je na delu trase auto puta Kuzmin - Sremska Rača - državna granica, na oko kilometar pre skretanja za most preko Save.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis