Biznis vesti

Izveštaj instituta IFO: U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

13:18

Izveštaj instituta IFO: U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje
Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez - Copyright Tanjug/AP/Marcio Jose Sanchez

veličina teksta

Aa Aa

U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje, pokazao je danas objavljeni izveštaj Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena za decembar 2023. godine.

Nemačke kompanije u automobilskoj industriji su u decembru ocenile svoju sadašnju situaciju kao nešto lošiju nego u novembru pošto je indeks pao na 9,5 poena sa novembarskih 15,4 poena, navodi se na veb stranici IFO.

Firme ipak smatraju da su u 2023. postigle zadovoljavajući nivo proizvodnje, što potvrđuju i zvanični podaci nemačke Savezne uprave za motorni saobraćaj prema kojima je u 2023. godini u Nemačkoj registrovano više od 2,8 miliona novih vozila, za sedam odsto više nego u 2022. godini.

"Kompanije u auto-industriji su generalno bile nešto više optimistične povodom izgleda za 2024. godinu nego u novembru", navela je specijalista za IFO Centra za industrijsku organizaciju i nove tehnologije, Anita Velfl.

Indikator koji meri očekivanja nemačkih proizvođača automobila je u decembru blago porastao na minus 39,6 poena sa novembarskih minus 44,3 poena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis