Biznis vesti

Gačević: CEFTA ima ključnu ulogu u unapređenju inicijative regionalnog tržišta

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

11:43

Gačević: CEFTA ima ključnu ulogu u unapređenju inicijative regionalnog tržišta
Gačević: CEFTA ima ključnu ulogu u unapređenju inicijative regionalnog tržišta - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović/Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora CEFTA sekretarijata Danijela Gačević rekla je na susretu "Zapadni Balkan i EU" u Skoplju da su implementacija postojećeg akcionog plana za zajedničko regionalno tržište i izrada novog od vitalnog značaja za stvaranje novih mogućnosti, privlačenje investicija i unapređenje saradnje CEFTA sa EU.

Ona je istakla, u ponedeljak, da CEFTA ima ključnu ulogu u unapređenju inicijative za zajedničko regionalno tržište i negovanju bližih veza između ekonomija Zapadnog Balkana i tržišta EU i potvrdila posvećenost CEFTA unapređenju ekonomske integracije, liberalizacije trgovine, digitalizacije i regionalne saradnje između njenih strana, saopšteno je iz CEFTA.

Istakla je da novi akcioni plan pruža priliku da unesemo ambicije i inovacije u trgovinsku arenu u skladu sa vizijom novog plana rasta.

"Ovaj sinergijski pristup ne samo da podstiče rast unutar Zapadnog Balkana, već i poboljšanu saradnju sa EU", navela je Gačevićeva.

Takođe, dodala je da zajednički napori usmeravaju ekonomije Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji, približavajući nas zajedničkom cilju prosperitetnijeg i stabilnijeg regiona.
 

 

Komentari (0)

Biznis