Biznis vesti

Raspisan konkurs za projekte medijskog sadržaja za televizije vredan 75 miliona

Komentari

Autor: Tanjug

29/02/2024

-

11:06

Raspisan konkurs za projekte medijskog sadržaja za televizije vredan 75 miliona
Raspisan konkurs za projekte medijskog sadržaja za televizije vredan 75 miliona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspisalo je danas javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije u 2024. godini, ukupne vrednosti 75 miliona dinara.

Najmanji iznos sredstava koji može biti odobren za sufinansiranje projekta je 800.000 dinara, a najveći 3.000.000 dinara, navodi se u konkursu objavljenom na sajtu ministarstva.

Učesnik konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja za televizije, u skladu sa uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći u oblasti javnog informisanja, može podneti zahtev za sufinansiranje projekata u iznosu koji ne prelazi 50 odsto opravdanih troškova proizvodnje medijskih sadržaja, a najviše do iznosa utvrđenog konkursom.

Konkurs se raspisuje i sredstva dodeljuju za projekte čija realizacija može trajati do godinu dana od dana donošenja odluke o dodeli sredstava.

Prilikom zaključivanja ugovora sa svakim korisnikom određuje se rok za realizaciju projekta, u skladu sa planom projektnih aktivnosti.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog Zakona o javnom informisanju i medijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis