Biznis vesti

Polaganje kamena temeljca za fabriku JFE Shoj Srbija: "Kompanja će dovesti nove japanske investitore"

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

12:28

Polaganje kamena temeljca za fabriku JFE Shoj Srbija: "Kompanja će dovesti nove japanske investitore"
Tanjug/Vladimir Sporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE Shoji Srbija u Inđiji, koja će proizvoditi jezgra motora sa širokim spektrom primene, da je reč o veoma važnoj investiciji pošto će, pored toga što će fabrika koristiti najnoviju tehnologiju, kompanija dovesti i nove japanske investitore u našu zemlju.

Vučić je istakao da je investicija JFE Shoji za nas veoma važna.

"I nisam ovo ja rekao, ovo mi je u nekoliko navrata ponovio ambasador Japana u Beogradu - da je ova investicija možda važnija čak i od nekih drugih, na izgled, većih japanskih investicija, jer ova japanska investicija će dovesti i nove japanske investitore", naveo je Vučić.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kazao je da je ta japanska kompanija izuzetno važna u tom lancu snabdevanja koja proizvodi deo - laminaciju za motore bez čega, na primer, električni motor ne može da ide.

"Sa najnovijom tehnologijom ovde će da nikne fabrika od 18.000 kvadratnih metara. Ogromna fabrika u kojoj će raditi više od 100 ljudi. Ali će ta investicija dovesti i nove snabdevače, i verujem kada budemo uspeli sa Evropljanima da dogovorimo sve oko 'zelenih traka' i PEM konvencije i svega drugog u budućnosti i neke od najvažnijih proizvođača i u autoindustriji", rekao je Vučić u svom obraćanju.

"Hvala Vučiću na podršci kompanijama iz Japana"

Ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura izrazio je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije JFE Shoji Srbija, zadovoljstvo što je ta kompanija za svoju prvu fabriku u Evropi izabrala baš Srbiju i Inđiju i zahvalio Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću na kontinuiranoj pomoć koju pruža japanskim kompanijama.

"Želeo bih da izrazim poštovanje predsedniku Vučiću koji je pokazao svoje liderstvo u promovisanju stabilnosti i ekonomskog razvoja Srbije kroz kvalitetna ulaganja, uključujući ulaganja iz Japana. JFH Shoji je izuzetno značajna kompanija u okviru JFH Grupe, jedan od vodećih proizvođača čelika. U ovoj fabrici u Inđiji, JFH Shoji Srbija će proizvoditi jezgro za elektromotore, za Nidec u Novom Sadu, a i za automobilske kompanije iz drugih zemalja", rekao je Imamura na polaganju kamena temeljca.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Izvršni direktor kompanije JFE Shoji Korporejšn Jošicugu Kobajaši izrazio je nadu da će fabrika u Inđiji unaprediti uspešno poslovanje korporacije.

"Mi smo japanska trgovačka kompanija, i jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti elektro čelika, za motore i transformatore. Da bismo ojačali naš lanac snabdevanja, tražili smo odgovarajuću lokaciju u Evropi. I kao rezultat našeg pažljivog proučavanja, došli smo do zaključka da je za izgradnju naše prve fabrike u Evropi najatraktivnije mesto Inđija u Srbiji, s obzirom na potencijalne mogućnosti ljudskih resursa, kao i infrastrukture", rekao je Kobajaši.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis