Biznis vesti

Mali od sutra do 20. aprila na prolećnom zasedanju MMF i SB u Vašingtonu

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2024

-

10:30

Mali od sutra do 20. aprila na prolećnom zasedanju MMF i SB u Vašingtonu
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali boraviće u radnoj poseti Vašingtonu od sutra do 20. aprila, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

Tokom boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Republici Srbiji.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila.  

Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Ministar Mali će, u četvrtak, 18. aprila, prisustvovati sastanku Konstituence i, između ostalih, razgovarati sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, predstavnicima rejting agencije "Standard and Poor΄s" i potpredsednikom MIGA Džunaidom Kamalom Ahmadom.

Drugog dana posete Vašingtonu, u petak, 19. aprila, Siniša Mali će prisustvovati investitorskom sastanku, kao i Komitetu za razvoj, i razgovarati sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani i predstavnicima rejting agencije "Moods".

Potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali će se u subotu, 20. aprila sastati sa izvršnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.
 

Komentari (0)

Biznis