Biznis vesti

Glovo prestaje sa radom u Sloveniji od 10. maja

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2024

-

16:14

Glovo prestaje sa radom u Sloveniji od 10. maja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Glovo, koja se bavi dostavom hrane i drugih proizvoda, prestaće s radom u Sloveniji od 10. maja.

Španska kompanija tvrdi da će u tranzicionom periodu pomoći svojim zaposlenima, što će se, kako navode, odraziti u traženju odgovarajućih radnih mesta u drugim firmama, ali i osiguravanjem otpremnina.Glovo posluje u Sloveniji od 2021. godine.

"Nakon pažljive analize, doneli smo odluku da završimo s poslovanjem u Sloveniji. Glovo će usmeriti svoje investicije na jačanje svoje pozicije u 23 države u kojima radi, što će nam omogućiti bolju uslugu za milione korisnika koji svakodnevno koriste Glovo aplikaciju", naveli su iz Glova u saopštenju, preneo je sajt 24ur.com.

Ana Fraile, generalna direktorka Glovo Slovenija, zahvalila se klijentima, partnerima i dostavljačima, za koje kaže da će svi biti pravovremeno obavešteni o zatvaranju.

"Glovo se obvezuje da će podržati svoje zaposlene u ovom tranzicionom periodu. To će se odraziti kroz traženje odgovarajućih radnih mesta u drugim Glovo predstavništima, ali i osiguravanju otpremnina koje premašuju zakonski minimum", dodali su. Krajem 2023. godine u Glovu u Sloveniji bilo je zaposleno 19 ljudi.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis