Biznis vesti

Narodna banka Srbije: Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica 15. maja, sa Dinom bez provizije

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2024

-

12:43

Narodna banka Srbije: Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica 15. maja, sa Dinom bez provizije
NBS - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Narodna banka Srbije podseća građane da druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2024. godinu dospeva na naplatu 15. maja i da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Dina karticom, takođe bez provizije, moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, na šalterima Uprave, saopštila je NBS.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava i onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP "Infostan tehnologije", JKP "Informatika" Novi Sad, Telekom a.d. i slično).

Takođe, porez na imovinu fizičkih lica možete platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR kôda s rešenja uz pomoć mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis