Biznis vesti

Novi projekat Poreske uprave - otkrivanje poreskih utaja uz pomoć veštačke inteligencije

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2021

-

13:16

Novi projekat Poreske uprave  - otkrivanje poreskih utaja uz pomoć veštačke inteligencije
Novi projekat Poreske uprave - otkrivanje poreskih utaja uz pomoć veštačke inteligencije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i dekan Prirodno - matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Milica Pavkov Hrvojević potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji na naučnom istraživanju. To će omogućiti nastavak istraživačkog projekta "Detektovanje rizika od izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana na osnovu odgovarajućih metoda upotrebom veštačke inteligencije", saopštila je Poreska uprava.

E-Stock/Miloš Rafailović

 

Težište zajedničkog rada u narednom periodu će biti, kako je navedeno, ostvarivanje većeg uticaja i upotrebe rezultata analize masovnih podataka u praksi otkrivanja poreske utaje i to oslanjanjem na već započete i planirane procese modernizacije rada Poreske uprave. Saradnja će se, saopšteno je, odvijati po najvišim standardima, u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima potpisnika sporazuma, zakonima, podzakonskim aktima i internim aktima po kojima potpisnici postupaju.

Nosioci saradnje na ovom projektu, ispred Poreske uprave biće Odeljenje za strateške rizike odnosno Departman za matematiku i informatiku ispred Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis