Biznis vesti

Sutra počinje Beogradski energetski forum (BEF)

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2024

-

16:29

Sutra počinje Beogradski energetski forum (BEF)
Dubravka Đedović - Copyright Nikola Petrović/MRE

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu će se sutra i prekosutra održati Beogradski energetski forum (BEF) 2024. na kojem će vodeći energetski stručnjaci govoriti o najaktulenijim temama u sektoru energetike u regionu Jugoistočne Evrope.

Na ovom dvodnevnom skupu, kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), govoriće se o uticaju geopolitičkih dešavanja na sektor energetike, strategijama država regiona za energetsku tranziciju i dekarbonizaciji elektroprivreda.

Očekuje se učešće 400 učesnika iz 150 kompanija, međunarodnih organizacija i institucija iz 26 zemalja.

Na konferenciji će, kako je saopšteno, govoriti i četiri ministra i 50 drugih govornika.

Očekuje se da na skupu učestvovati ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, zatim ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Najavljeno je da će panelisti diskutovati o tehnologijama na koje region može računati do 2050, tržištu električne energije, razvoju prenosnog i distubutivnog sistema, skladištima električne energije, razvoju projekata obnovljivih izvora energije, kao i o dekrabonizaciji industrije, uvođenju CBAM-a i karbonskih taksi i dobrim primerima prakse kada je reč o ESG strategijama.

BEF 2024. će se održati u hotelu Kaun plaza (Crownw Plaza), a organizuje ga portal o održivoj energetici i zelenoj ekonomiji u Jugoistočnoj Evropi Balkan Green Energy News, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, Adex Group, SEEPEX-a, Konfindustrija Srbija, Advantage Austria, Nordijske Poslovne Alijanse, Slovenačkog poslovnog kluba i PKS.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis