Biznis vesti

Beogradski energetski forum 8. i 9. maja sa oko 400 učesnika iz regiona i Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

17:43

Beogradski energetski forum 8. i 9. maja sa oko 400 učesnika iz regiona i Evrope
Beogradski energetski forum 8. i 9. maja sa oko 400 učesnika iz regiona i Evrope - Copyright Balkan Green Energy News/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Regionalna energetska konferencija Beogradski energetski forum 2023 (BEF 2023) održaće se u hotelu Kraun plaza 8. i 9. maja, a organizatori najavljuju oko 400 učesnika, uključujući donosioce odluka iz Srbije, Jugoistočne Evrope i Evropske unije. 

Kako je danas najavljeno iz PKS, konferencija će okupiti i regulatore, elektroenergetske kompanije, vodeće investitore u sektoru energetike, finansijske institucije, konsultantske kompanije i advokatske kancelarije, proizvođače tehnologija, kompanije za inovativne servise i digitalna rešenja u energetici, akademsku zajednicu i nevladine organizacije.

Učesnici BEF 2023 će razgovarati o najvažnijim energetskim izazova regiona među kojima su kako uspešno sprovesti energetsku tranziciju ka niskougljeničnoj ekonomiji u skladu sa principima Zelene agende, zatim kako  dekarbonizovati sektor energetike, ali i druge sektore. 

Na konferenciji će se govoriti i o tome kako obezbediti infrastrukturu, tehnologije i kapital za nove nisko-ugljenične i zelene kapacitete i kroz međusobnu saradnju zemalja regiona, kao i saradnju sa važnim partnerima iz celog sveta obezbediti energetsku sigurnost i bezbednost.

Ovaj forum organizuje portal Balkan Green Energy News uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Energetske zajednice, SEEPEX-a, ADEX Group, WindEurope i Privredne komore Srbije, a svečano će ga otvoriti ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, direktor Energetske zajednice Artur Lorkovski kao i generalni direktor ''Lafarge Srbija'' Dimitrije Knjeginjić. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis