Biznis vesti

I zaposlenima u Guglu manje plate ako se odluče da rade od kuće

Komentari

Autor: Tanjug / Rojters

12/08/2021

-

11:24

I zaposlenima u Guglu manje plate ako se odluče da rade od kuće
I zaposlenima u Guglu manje plate ako se odluče da rade od kuće - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zaposleni u kompaniji Gugl bi mogli da se suoče sa smanjenjem plata ako se odluče za stalni rad od kuće zbog pandemije koronavirusa, javlja Rojters, koji je imao uvid u "Guglov" kalkulator plata.

Naime, reč je o eksperimentu koji se odvija širom Silicijumske doline, i koji često postavlja trendove drugim velikim poslodavcima. Kompanije Fejsbuk i Tviter već su smanjile plate zaposlenima koji rade od kuće, a koji su se preselili u područja gde su niži troškovi života.

Međutim, Guglova alatka za izračunavanje plata - koja omogućava zaposlenima da vide efekte selidbe - sugeriše da bi zaposleni koji rade od kuće, posebno oni koji putuju na daljinu, mogli da se suoče sa smanjenjem plata i ako se nisu preselili.

"Naši paketi naknada uvek su bili određeni prema lokaciji i uvek isplaćujemo najveće iznose na lokalnom tržištu na osnovu toga odakle zaposleni radi", izjavio je portparol Gugla, dodajući da će se plate razlikovati od grada do grada i od države do države.

Jedan zaposleni u Guglu, koji je tražio da ostane anoniman, zbog straha od kazne, obično putuje u kancelariju u Sijetlu iz obližnjeg okruga, a ako puno radno vreme bude radio od kuće verovatno će se suočiti sa smanjenjem plate za oko 10 odsto.

Zaposleni je razmišljao o radu na daljinu, ali je ipak odlučio da nastavi da ide u kancelariju - uprkos dvosatnom putovanju na posao.

"Iznos umanjenja plate jednak je povišici koju sam dobio za poslednje unapređenje. Nisam džaba uložio toliko truda da bih napredovao da bih se na kraju suočio sa smanjenjem plate", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis