Biznis vesti

Za osnaživanje prerađivačke proizvodnje u AP Vojvodini 90 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2024

-

13:38

Za osnaživanje prerađivačke proizvodnje u AP Vojvodini 90 miliona dinara
Za osnaživanje prerađivačke proizvodnje u AP Vojvodini 90 miliona dinara - Copyright Tanjug/Pres Biro Pokrajinske Vlade

veličina teksta

Aa Aa

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora u vrednosti 90 miliona dinara za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti dodavanjem vrednosti kroz preradu na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini. 

Ugovore, koji su potpisani sa 38 korisnika, dodelio je podsekretar Aleksandar Panovski, koji je naveo da će sredstva obezbeđena iz pokrajinskog budžeta biti podeljena kroz četiri konkursne linije, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Tanjug/Pres Biro Pokrajinske Vlade

 

 

"Danas dodeljujemo sredstva koja će pomoći poljoprivrednim proizvođačima u nabavci opreme za preradu mleka i mesa, voća, povrća, uljanih kultura, začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja, pčelinjih proizvoda, kao i za proizvodnju vina i rakije", rekao je Panovski.

On je istakao da je cilj ovih investicija osnaživanje prerađivačke proizvodnje na farmama.

"Verujemo da će ovi podsticaji pomoći poljoprivrednim proizvođačima da unaprede svoju proizvodnju u delu prerade, da prošire ekonomske aktivnosti kojima se bave, da će ojačati kapacitete za nastup i imati veći prostor na tržištu", rekao je Panovski.

Manifestacije u Pokrajini podržane sa 25 miliona dinara

Tradicionalne manifestacije u ruralnim sredinama u AP Vojvodini ove godine su podržane sa ukupno 25 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a danas su potpisani ugovori sa 154  udruženja korisnika.

"Kontinuirana podrška tradicionalnim manifestacijama deo je sveukupne politike ruralnog razvoja u Pokrajini Vojvodini, jer one su važne za unapređenje kvaliteta života stanovništva u seoskim sredinama, očuvanje kulturne baštine, tradicije i običaja", istakao je podsekretar Aleksandar Panovski, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Širom Vojvodine podržane su, između ostalog, manifestacije koje promovišu rukotvorine, narodne običaje i stare zanate, zatim posvećene organskoj proizvodnji, sajmovi domaćih proizvoda, festivali vina, rakije, meda, cveća.

Podržani su i sajmovi poljoprivrede, pčelara, savetovanja o proizvodnji voća, dani stočara.

 

Komentari (0)

Biznis