Biznis vesti

Stelantis objavio kako izgleda nova kragujevačka "fijat grande panda"

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

14:51

Stelantis objavio kako izgleda nova kragujevačka "fijat grande panda"
Stelantis objavio kako izgleda nova kragujevačka "fijat grande panda" - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stelantis je pre zvaničnog predstavljanja novog modela "pande" pod imenom "fijat grande panda", koje je zakazano za 11. jul u Torinu, prikazao fotografije novog kragujevačkog "medvedića".

Novi automobil proizveden u Kragujevcu, prema objavama na instagramu, već je viđen na italijanskim ulicama, jer je u Torinu sniman spot za taj auto.

Ovaj novi model napravljen je u dve verzije - električnoj i hibridnoj i iz Kragujevca će stići prvo u Evropu, zatim na Bliski Istok i u Afriku. Kragujevački "medvedić" spada u automobile B segmenta ispod četiri metra dužine, a prva je u nizu modela nove porodice koja će svake godine lansirati novi model, sve do 2027.

"Grande panda" je inspirisana slavnom "pandom" iz osamdesetih godina koju je nacrtao Đorđo Đugaro, a sada je ponovo rođena kao "smart kar" u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu. Dizajn tog modela je izašao iz Mirafjorija.

"Da bismo što bolje proslavili 125 godina FIAT-a, počinjemo da pišemo prve stranice naše budućnosti uz Fiat Grande Panda. Spremite se da ostavite svoj trag", napisano je uz objavljene fotografije na instagram nalogu Fijat Italia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fiat Italia (@fiat_it)

Na instagram nalogu quattroruote objavljeno je da će se novi kompaktni automobil marke iz Torina zvati Fiat Grande Panda i da je sam Fijat objavio zvanično naziv ovog B segmrenta.

Navedeno je i da će model sa petoro vrata stići u narednim mesecima sa električnim i hibridnim motorima, otvarajući put za seriju novih modela, koje će Fijat lansirati po stopi od jednog godišnje od sada pa do 2027.

Komentari (0)

Biznis