Biznis vesti

Martinović pozvao poljoprivrednike da učestvuju u javnom slušanju pred rebalans budžeta

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2024

-

17:05

Martinović pozvao poljoprivrednike da učestvuju u javnom slušanju pred rebalans budžeta
Martinović pozvao poljoprivrednike da učestvuju u javnom slušanju pred rebalans budžeta - Copyright Tanjug/Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede/Iva Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović sastao se danas sa predstavnicima sedam poljoprivrednih udruženja koje je pozvao da uzmu učešće u javnom slušanju koje će skupštinski Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu uskoro organizovati na temu rekonfiguracije podsticaja iz budžeta Srbije, jer je, kako je naveo, to dobar i konstruktivan put da se nađe odgovarajući način za ispunjenje zahteva koje su izneli.

Martinović je naveo da javno slušanje prethodi rebalansu budžeta Srbije za 2024. godinu, te da bi bilo korisno da u njemu učestvuje što veći broj poljoprivrednih proizvođača, kako bi, kroz međusobnu saradnju i razgovor, zajedno uredili agrarni budžet, tako da svi budu zadovoljni, saopštilo je ministarstvo.

Dodao je da resorno ministarstvo ima dobru volju da izađe u susret svim proizvođačima, da ima konkretne ideje za unapređenje srpske poljoprivrede, te da je plan da se u budućnosti prate određeni ciklusi u proizvodnji i realizacija agrarnog budžeta, a da se javna slušanja organizuju dva puta godišnje, sa ciljem da se nađu najbolja moguća rešenja za sve poljoprivrednike.

Ministar je istakao da su proizvođači i država na istoj strani, na strani poljoprivrede, te podsetio sagovornike da im Ministarstvo poljoprivrede stoji na raspolaganju za razgovor.

Ali, kako je rekao, da bi se došlo do sistemskih rešenja, neophodno je da se sprovedu sve zakonske procedure i da postoji obostrano razumevanje i volja za dijalogom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Današnjem sastanku su ispred Udruženja poljoprivrednika Stig Požarevac prisustvovali Nedeljko Savić i Ivan Miljojković, u ime Udruženja proizvođača mleka Naše mleko Dejan Trajković i Milan Pajić, iz Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja Ivan Pavlović i Đorđe Stefanović, ispred Udruženja Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije Zlatko Kokanović i Dragan Filipović, u ime Udruženja Složni Pidikanci Jovan Jovanov, dok su iz Udruženja poljoprivrednika Severni Banat - Kikinda prisutni bili Radomir Krnić i Mirko Miškeljin. 

Ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prisutni su bili državna sekretarka Livija Pavićević, pomoćnici ministra poljoprivrede Nenad Katanić i Milica Neđić, direktori Uprave za veterine i Uprave za agrarna plaćanja Živko Matijević i Slobodan Nikolovski, kao i pomoćnik ministra finansija Darko Komnenić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis