Biznis vesti

Erikson najavio otvaranje Centra za realizaciju digitalnih usluga za razvoj 5G tehnologije u Beogradu

Komentari

Autor: FoNet

25/08/2021

-

20:40

Erikson najavio otvaranje Centra za realizaciju digitalnih usluga za razvoj 5G tehnologije u Beogradu
Erikson najavio otvaranje Centra za realizaciju digitalnih usluga za razvoj 5G tehnologije u Beogradu - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Erikson najavila je danas otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga (DSSD) u Beogradu, što će, kako je ocenjeno u saopštenju posle diskusije "5G za razvoj i inovacije u Srbiji", doprineti razvoju 5G tehnologije u našoj zemlji.

Ovaj savremeni centar će se fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na tehnologiji oblaka, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Erikson sa srpskim mobilnim operaterima.

Kompanija Erikson već 25 godina posluje u Srbiji, a najava o otvaranju DSSD objavljena je tokom diskusije koju je organizovao ambasador Kraljevine Švedske Jan Lundin povodom posete švedske parlamentarne delegacije na čelu sa predsednikom švedskog Parlamenta Andreasom Norlenom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova, srpskih mobilnih operatera, kao i direktor kompanije Erikson za Srbiju Antonio Pasarela.

On je naveo da je kompanija Erikson za DSSD centar u Srbiji već angažovala više od dvadeset lokalnih profesionalaca i da nastavlja potragu za kadrovima među studentima različitih disciplina. "Novozaposleni u DSSD centrali će raditi na najnaprednijim, najsavremenijim tehnologijama za 5G mreže za klijente kompanije Erikson ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Latinske Amerike", ističe se u saopštenju.

"5G tehnologija je jedinstvena platforma za otvorene inovacije od koje se očekuje da podstakne srpsku ekonomiju i globalnu konkurentnost. Ona može da doprinese privlačenju više dugoročnih ulaganja u zemlju i da za sve razvijeniju digitalnu ekonomiju naše zemlje bude dodatna pokretačka snaga u budućnosti", rekao je Pasarela, koji ocenjuje da DSSD centar stiže u pravom trenutku zbog toga što će "odigrati ključnu ulogu u ubrzanom usvajanju 5G tehnologije u Srbiji i šire".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis