Biznis vesti

Privatizacija Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi": Ministarstvo prikuplja pisma o zainteresovanosti

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2021

-

12:47

Privatizacija Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi": Ministarstvo prikuplja pisma o zainteresovanosti
Privatizacija Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi": Ministarstvo prikuplja pisma o zainteresovanosti - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za privatizaciju Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi", objavljeno je na internet stranici Ministarstva.

Institut je akcionarsko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem. Država Srbija vlasnik je 92 procenta kapitala Instituta koji prema podacima iznetim u javnom pozivu iznosi 189,3 miliona dinara.

Kako je objavljeno na kraju 2019. godine, Institut je imao 155,4 miliona dinara stalne imovine, 246,2 miliona dinara obrtne imovine, dok je ukupna aktiva iznosila 412,8 miliona dinara. Fizička lica, njih 172, su vlasnici ukupno 7,99 procenata akcija Instituta.

Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Instituta "Jaroslav Černi" mogu se dostaviti do 21. juna Ministarstvu privrede. Od zainteresovanih se traži da u njima navedu predlog indikativne cene, investicionih programa, okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Instituta, u njemu je zaposleno 235 radnika, među kojima je i 17 doktora nauka i 13 magistara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis