Biznis vesti

Sukob inspektora i predsednika Skupštine opštine: Na spornom gradilištu bez radova, stanari se žale na - zazidavanje

Komentari

Autor: Ljiljana Pavlović

22/09/2021

-

18:42

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

"Objekat u izgadnji nam zatvara svetlo, a zgradi ne mogu da priđu ni vatrogasci", kaže u izjavi za Euronews Srbija Nada Racić, stanarka zgrade koja se nalazi tik uz gradilište koje je, pre nekoliko dana bilo povod sukoba između građevinskog inspektora Aleksandra Stankovića i predsednika Supštine opštine Trstenik Gerasima Atanaskovića. 

Građevinski inspektor Aleksandar Stanković, kako je Euronews Srbija već pisao, tvrdi da mu je predsednik Skupštine opštine Gerasim Atanaskovic tražio da lažira izveštaj, a kada je to odbio, da ga je verbalno i fizički napao.

Motiv je rešenje o zatvaranju jednog privatnog gradilišta na kojem je, kaže, rađeno mimo dozvole. Na privatnom gradilištu u ulici Pana Đukića radovi su stali. Inspektor je došao na prigovor stanara susedne zgrade da je zid objekta koji se gradi preblizu.    

Privatna arhiva

 

Građevinski inspektor Aleksandar Stanković kaže da je utvrdio da je vlasnica parcele radila mimo dozvole, da je, dodaje, čak i ta dozvola sporna. Tada, kaže počinju pritisci predsednika Skupštine opštine Trstenik da ponovo otvori gradilište.

"Tražila je da sam odem, svojevoljno, i da napravim zapisnik da je postupila po mom rešenju, da ja preuzmem krivicu, da ja sam odgovaram. Onda su krenule pretnje, rekao mi je da ću videti šta će biti, da će mi pokazati ko je on i da ću morati njemu da podnesem izveštaj o tome. Na to sam ga pitao ko je on da bih mu ja podnosio izveštaje", tvrdi Stanković.

Printskrin/Youtube/TELEVIZIJA Jefimija

Predsednik Skupštine opštine Trstenik Gerasim Atanasković

Nakon toga, Atanasković je, kaže, u pratnji stranke došao u njegovu kancelariju gađao ga rešenjima i nasrnuo na njega.  

"Zgrabio me je i rekao da će mi pokazati ko je on. Bio sam primoran da ga izbacim iz kancelarije", priča građevinski inspektor.

Predsednik Skupštine opštine Trstenik Gerasim Atanasković nije želeo da komentariše ovaj dogadjaj. U telefonskom razgovoru rekao nam je da završnu reč o ovom slučaju treba da daju pravosudni organi.

"Neću ni da negiram, ni da potvrđujem. Nek institucije rade svoj posao. Poslednju reč će imati sud. Ne želim da dajem izjave, jer sam u policiji predao prijavu i sve sam ispričao. Nadležni organi u ovom slučaju rade svoj posao i ja ne želim da ometam taj postpak“, rekao je Atanasković u nedavnoj izjavi za Euronews Srbija.

 

I Stanković je, kaže, podneo prijavu protiv Atanaskovića za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, napad na službeno lice i trgovinu uticajem. O incidentu je obavešteno Tužilaštvo, a Stanković je tražio i da načelnik republičke gradjevinske inspekcije ispita njegov rad u ovom predmetu.

Komentari (0)

Biznis