Biznis vesti

Ministarstvo privrede oglasilo prodaju Instituta "Jaroslav Černi"

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

13:55

Ministarstvo privrede oglasilo prodaju Instituta "Jaroslav Černi"
Ministarstvo privrede oglasilo prodaju Instituta "Jaroslav Černi" - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Država je ponudila na prodaju 92 posto akcija Instituta "Jaroslav Černi" po početnoj ceni od 2,57 miliona evra, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva privrede. Zainteresovani prijave za učešće u prodaji, zajedno sa ponudom za državni paket akcija koji znači vlasništvo nad Institutom, mogu podneti najkasnije do 5. novembra.


Kvalifikacioni uslovi za zainteresovane su da su u svakom od poslednje tri poslovne godine ostvarili poslovni prihod od najmanje 30 miliona evra, te da su tih godina imali poslovni dobitak. Pravo učešća u prodaji imaju i konzorcijumi pravnih lica, kao i konzorcijumi pravnih i fizičkih lica pod uslovom da u njemu pravno lice ima više od 50 procenata učešća.

Kako se navodi 100 posto kapitala Instituta na kraju prošle godine procenjeno je na 2,8 miliona evra. Fizička lica su vlasnici 7,99 procenata akcija, dok je državni paket težak 924,9 hiljada akcija, odnosno nešto više od 92 posto.

Ministarstvo privrede je u maju objavilo je javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za privatizaciju Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi", ali nije poznato da li je bilo zainteresovanih kupaca.

Kako je objavljeno na kraju 2019. godine, Institut je imao 155,4 miliona dinara stalne imovine, 246,2 miliona dinara obrtne imovine, dok je ukupna aktiva iznosila 412,8 miliona dinara. Prema podacima sa zvaničnog sajta Instituta, u njemu je zaposleno 235 radnika, među kojima je i 17 doktora nauka i 13 magistara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis