Biznis vesti

Poreska uprava: Od petka prijava za subvencije za fiskalizaciju

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

17:46

Poreska uprava: Od petka prijava za subvencije za fiskalizaciju
Poreska uprava: Od petka prijava za subvencije za fiskalizaciju - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Prijavljivanje obveznika fiskalizacije za finansijsku podršku počinje u petak, a uslov za ostvarivanje ovog prava je uredno podneta prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije PGJO, saopštila je Poreska uprava. Prijava se podnosi na portalu ePorezi, a na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs je objavljeno korisničko uputstvo.

Poreska uprava navodi da će nakon provere dostavljenih podataka odlučiti o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja i poslati odgovor u poresko sanduče.

Prijave za fiskalizaciju uz finansijsku podršku mogu se podnositi do 31. januara naredne godine, a obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu izjavu za dodelu finansijske podrške, precizira Poreska urpava.

Obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji, kao i po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Rok za uhodavanje šest meseci

Poreska uprava navodi da obveznici fiskalizacije koji su ostvarili pravo na finansijsku podršku za fiskalizaciju imaju obavezu da u roku od šest meseci od početka primene zakona kojim se uređuje fiskalizacija počnu da evidentiraju promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja u svakom poslovnom prostoru i prostoriji za koju su dobili finansijsku podršku za fiskalizaciju.


Upozorava se da u suprotnom gube pravo na finansijsku podršku i dužni su da najkasnije u roku od pet dana od dana gubitka prava na finansijsku podršku vrate dodeljena sredstava sa kamatom.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis