Biznis vesti

Lučić: Partnerstvo Telekoma Srbija i Vodafona doneće korisnicima značajne povoljnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2021

-

10:58

Lučić: Partnerstvo Telekoma Srbija i Vodafona doneće korisnicima značajne povoljnosti
Vladimir Lučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u Evropi i Africi Vodafon i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je u gostovanju na TV Pink rekao da će ovo partnerstvo pružiti dve velike prednosti domaćem operateru, koje će značajno osetiti i korisnici.

"Pre svega, Vodafon će nam pomoći u bržoj implementaciji digitalnih servisa, ali i lakšoj komunikaciji sa korisnicima oko njihovog korišćenja. Pošto smo mi, u svetskim razmerama mali operator, a mali operatori imaju slabiju pregovaračku snagu pri kupovini telekomunikacione opereme, telefona i IT, opreme, zahvaljujući ovom partnerstvu sa Vodafonom dobijamo njihovu pregovaračku snagu i u budućnosti značajnije i bolje cene opreme", rekao je Lučić.

Ugovaranje partnerstva sa Vodafonom je bio proces koji je trajao nekoliko meseci.

"Oni ne ostvaruju partnerstvo sa bilo kim. Moram da kažem da su posle tih prvih par iskustava bili veoma zadovoljni nama, a na godišnjem sastanku će čak prezentovati ovo partnerstvo kao izuzetan oblik saradnje. Moram da pohvalim naš tim kojim je Vodafon oduševljen - pokazali su punu profesionalnost i znanje", rekao je generalni direktor Telekoma Srbija.

Prema njegovim rečima, ovim partnerstvom će Telekom Srbija moći da optimizuje troškove, bude značajnija i profitabilnija kompanija, a samim smanjenjem troškova iskoristi mogućnost da korisnicima omogući povoljnosti na duge staze.

Lučić kaže da su upravo ulaganja u optičke mreže bitan projekat za razvoj čitavog društva i da je to pitanje budućnosti i sredstvo koje nam ponajviše pomaže u radu i traženju poslova. Apropo toga, Telekom Srbija je pokrenuo i Fond za finansiranje start-apova, te poziva sve zainteresovane da se prijave preko sajta.

"Par meseci već stižu zanimljive ideje i uskoro ćemo krenuti u realizaciju nekih od tih projekata. Radićemo sve na potpuno transparentan način, promovisaćemo ih putem medija, jer želimo da od tih ljudi napravimo nove heroje i dokažemo da neko u novom digitalnom svetu sa dobrom idejom, može da se obogati", naveo je.

Partnerstvo sa Vodafonom je samo jedna u nizu uspešnih saradnji koje su ostvarene ove godine.

"Ove godine smo pustili Euronews, ostvarili smo partnerstvo sa Blumbergom koji će biti još ambiciozniji projekat i obuhvatiti prostor od Slovenije do Severne Makedonije gde će otvoriti predstavništva. Ono što je za nas najbitnije jeste partnerstvo sa Vodafonom, ali moram da istaknem i da smo ostvarili partnerstvo sa bitnim ligama kao što je Premijer ili španska liga. To ranije nismo imali i mislim da je to znak naše ambicije da budemo bitan evropski igrač u telekomunikacionim servisima. Drugo, to je znak ozbiljnosti i da smo mi poželjan partner u regionu za tako ozbiljne korporacije", ističe Lučić.

Generalni direktor Telekoma Srbija naveo je i da ulaganja u akvizicije, širenje optičke mreže, ali i ulaganje u mobilne mreže dovodi do povećanja broja korisnika i prihoda, kao i profita, što Telekomu Srbija daje mogućnost da se u budućnosti širi.

"Sledeće nedelje, 16. novembra otvaramo prvu poslovnicu u Severnoj Makedoniji, tačnije u centru Skoplja i počinjemo tamo da prodajemo svoj prvi satelitski TV servis. Širimo poslovanje u ovom delu Balkana, ali i u Evropi. Osim Austrije u kojoj imamo već 100.000 korisnika, želimo da se proširimo u Nemačku i Švajcarsku. Zbog dešavanja sa koronom smo malo pomerili taj plan za sledeću godinu. Svakako, na jedan veoma dobar način ćemo pokazati da jedan mali operater koji ima ideju kako da se napreduje, može da postane veliki", zaključio je.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Biznis