Biznis vesti

Vučić u opštini Ražanj: Razgovaraću sa kompanijama iz vojne industrije o otvaranju pogona za zapošljavanje do 250 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

15:27

Vučić u opštini Ražanj: Razgovaraću sa kompanijama iz vojne industrije o otvaranju pogona za zapošljavanje do 250 ljudi
Vučić u opštini Ražanj: Razgovaraću sa kompanijama iz vojne industrije o otvaranju pogona za zapošljavanje do 250 ljudi - Copyright Tanjug/ Predsedništvo/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas tokom posete Ražnju da će se razgovarati sa Jugoimport SDPR-om i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražnju. Predsednik je u obraćanju meštanima ispred osnovne škole rekao da je teško dovesti nekog stranog investitora u Ražanj i da bi zato mogao da se otvori manji pogon vojne industrije u kojem bi bilo zaposleno 200 do 250 ljudi, kako bi se dodatno podigao Ražanj.

Vučić je rekao da je dogovorio i da se uradi put ka Skorici od 6,6 kilometara i da će se prvo na tom putu videti mašin i napomenuo da će se raditi i druga faza rekonstrukcije Osnovne škole "Ivan Vušović". Naglasio je da bi otvaranjem pogona vojne industrije u Ražnju bile podignute plate u tom mestu, koje su sada među najnižim u Srbiji.

Predsednik je rekao da su veliki gubici na mreži za vodosnebdevanje u Ražnju, veći od 50 odsto i da će za četiri ili pet meseci biti završena analiza koja će pokazati koliko treba uložiti novca da se poboljša situacija i da će onda država brzo uložiti taj novac.

"Ulaganja u Ražanj biće između osam i 12 miliona evra. Biće izgrađena i fekalna kanalizacija u tri mesta: Smilovcu, Skorici i Vitoševcu. Biće potpuno drugačije u Ražnju i građani će moći tu lepše da žive", poručio je Vučić, koji je posetom Ražnju započeo trodnevnu posetu Nišavskom okrugu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis