Biznis vesti

Dodeljene Hot Spot eCommerce nagrade – ko je šampion internet trgovine?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/12/2021

-

20:15

Dodeljene Hot Spot eCommerce nagrade – ko je šampion internet trgovine?
Dodeljene Hot Spot eCommerce nagrade – ko je šampion internet trgovine? - Copyright eCommerce Asocijacija Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Prvi događaj pod nazivom Hot Spot eCommerce Awards, u organizaciji eCcommerce Asocijacije Srbije, uspešno je završen, a glavnu nagradu odnela je kompanija WOLT. 

"Izuzetno velika zainteresovanost kompanija koje se bave digitalnim poslovanjem ukazuje na to da će dodela nagrada postati regionalna tradicija. U odabiru pobednika su, pored ekspertskog žirija, učestvovali i potrošači. Glavnu nagradu eCommerce Champion dobila je kompanija koja je osvojila ubedljivo najveći broj glasova od svih nominovanih kompanija. Ovogodišnju titulu eComm championa odnela je kompanija WOLT", navodi se u saopštenju.

Od samog početka, Hot Spot eCommerce nagrade privukle su ogromnu pažnju uticajnih igrača iz sveta internet trgovine – i to nije bilo bez razloga. Sva očekivanja opravdana su spektakularnom ceremonijom proglašenja pobednika, koja je održana 15. decembra. Događaj je svojim obraćanjem putem video klipa otvorila ministarka Tatjana Matić, s obzirom da se Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Srbije posebno zalaže i ulaže napore da e-trgovina u Srbiji napreduje. 

eCommerce Asocijacija Srbije organizovala je događaj kako bi najistrajnijim i najboljim kompanijama dodelila nagrade koje su zaslužile svojim vrednim i napornim radom. Rezultat je – čak 83 prijavljene kompanije i preko 200 nominacija za nagrade.

Pobednike je biralo stanovništvo Srbije, kao i stručni žiri sačinjen od sedam eminentnih članova. Na adresu Asocijacije je u periodu od 1. do 9. decembra stiglo više od 10.000 glasova, što pokazuje da kupci, kada imaju odgovarajuću platformu, žele da se zahvale i tako pomognu kompanijama u čiji dalji razvoj veruju.

Kompanije su se prijavljivale za nominacije u tri kategorije:

- eComm Branch

- eComm Excellence

- eComm Champs

Takmičenje je do samog kraja bilo neizvesno, do te mere da su u određenim situacijama decimale bile predusdne u trci za nagradom. Na gala proslavi prisustvovali su brojni činioci digitalnog ekosistema u Srbiji i regionu. Organizatori su dodeli 21 nagradu, a sponzori 10. 

Iz Asocijacije su poručili da je ovogodišnja manifestacija veliki uspeh i da je učinjen veoma važan korak ka opštoj digitalizaciji društva - Hot Spot Awards će obezbediti put ka bezbednijoj internet trgovini i regulisanju, podsticanju i edukaciji potrošača i trgovinskog sektora.

"Cilj nam je da mapiramo tržište i podignemo standarde e-commerce industrije u Srbiji, radi asimilacije u svetske e-commerce tokove", dodali su iz Asocijacije.

Lista svih dobitnika nagrade je na sajtu www.hotspotawards.com

Komentari (0)

Biznis