Biznis vesti

Objavljeni detalji o liniji Niš – Beograd: Kad počinju letovi i koliko će biti učestali

Komentari

Autor: Z. R.

21/12/2021

-

17:48

Objavljeni detalji o liniji Niš – Beograd: Kad počinju letovi i koliko će biti učestali
Objavljeni detalji o liniji Niš – Beograd: Kad počinju letovi i koliko će biti učestali - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi let između Niša i Beograda biće 6. januara u 13.20 časova, dok je sletanje planirano za 14 časova. Nacionalna aviokompanija "Er Srbija" je saopštila da u okviru zimskog reda letenja od 4. januara uvodi linije od javnog interesa sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i aerodroma "Morava" u Kraljevu.

Avioni "Er Srbije" će saobraćati na redovnim linijama i između Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula. Navedene destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd - Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta.

"Er Srbija" će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

"Po prvi put se uvode letovi između Niša i Beograda, što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije. Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Planirana su po dva leta četvrtkom i subotom iz Beograda i po dva iz Niša i to petkom i nedeljom. 

Koji je cilj linije Niš-Beograd

Prethodno je direktor "Aerodroma Srbije"  Mihajlo Zdravković za Euronews Srbija rekao da je Vlada obezbedila sredstva za sedam novih letova iz Niša, a najviše pažnje izazvao je let ka Beogradu.

Direktor Zdravković je objasnio da je let ka Beogradu osmišljen tako da putnici koji idu iz Niša, a koji hvataju konekcije sa beogradskog aerodroma, nastave putovanje do neke destinacije u Evropi ili svetu bez uzimanja prtljaga i čekiranja na aerodromu.

"Biće omogućeno putnicima i da lete direktno od Niša do Beograda, ali ne očekujemo da će biti veliko interesovanjes obzirom na vreme koje je potrebno ranije da dođu putnici pre leta i samo trajanje tog leta. Ovde se pre svega misli na konekciju, kao što su nekada bili letovi do Podgorice i dalje ka Evropi, bez presedanja. Ideja je da se u vreme jutarnjeg pika koji postoji sa beogradskog aerodroma prevezu i bez ponovnog čekiranja nastave ka krajnjoj destinaciji", rekao je Zdravković.

 

Komentari (0)

Biznis