Biznis vesti

Drobnjak najavljuje otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća: Neće više biti kolapsa u saobraćaju

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2022

-

12:00

Drobnjak najavljuje otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća: Neće više biti kolapsa u saobraćaju
Drobnjak najavljuje otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća: Neće više biti kolapsa u saobraćaju - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Javnog Preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem obišao je poslednje radove na deonici autoputa "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća.

"Sve je spremno za otvaranje u narednom periodu. Ostalo je još samo da se urade brojači saobraćaja. Moji zemljaci Čačani će biti srećni da se otvori ova deonica. Neće biti više kolapsa u saobraćaju kao što je bilo ove i prethodne dve, tri godine, vikendima, kad su praznici. Za pola sata će se pre stići na Zlatibor nego obilaznicom oko Čačka”, rekao je za Tanjug Drobnjak.

Ovaj deo autoputa od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za same građane Čačka, koji će se osloboditi gužvi i na "kružnom putu", obilaznici oko Čačka koja je izgrađena pre gotovo 50 godina, ali i kolapsa koji je stvaran i u samom gradu.

"Pre svega velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, na ovom projektu koji je od životnog značaja za građane Čačka ali i celog Moravičkog okruga pa i cele zapdne Srbije. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da se ova deonica od 11,5 kilometara, od Preljine do Pakovraća, pusti u saobraćaj. Naravno sledi nastavak radova ka Požegi", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On kaže da pamti 1. maj 1976 godine kada je otvoren kružni put, kasnije obilazni put oko Čačka, koji je bio daleko predgrađe tog grada.

"U međuvremenu mnogo kompanija, mnogo fabrika, kuća, porodičnih naselja je izgrađeno i to je postala žila kucavica grada Čačka. Naravno, kolapsi u saobraćaju koji traju već 30 godina ako ne i više će konačno prestati. Za Čačane i sve učesnike u saobraćaju zaista velika i najveća dobit", rekao je Todorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis