Društvo

Pojačan saobraćaj na auto-putevima, nema zadržavanja na granicama i naplatnim stanicama

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

21:23

Pojačan saobraćaj na auto-putevima, nema zadržavanja na granicama i naplatnim stanicama
Pojačan saobraćaj na auto-putevima, nema zadržavanja na granicama i naplatnim stanicama - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Kao i svake godine pred i za Novogodišnju noć, saobraćaj je širom Srbije pojačan, a najfrekvetniji putni pravci su auto-putevi, glavni magistralni putevi i prilazi zimskim turističkim centrima.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila, a zbog novogodišnjih i božićnih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš, koji će do 16. januara raditi od sedam do 24 časa.

Zbog novogodišnjih i božićnih praznika produženo je i radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom, koji do 15. januara 2022. radi od sedam do 22 časova.

Prema informacijama iz Puteva Srbije, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Sutra do 10 časova biće obustavljen saobraćaj na delu državnog puta I B reda broj 39, kroz Leskovac, koji se poklapa sa gradskom ulicom Bulevar oslobođenja od raskrsnice sa Ulicom Nikole Skobaljića i Cara Lazara do raskrsnice sa Ulicom Koste Stamenkovića i Vojvode Mišića, zbog dočeka Nove 2022. godine na trgu.

Do 7. januara izvodiće se radovi na sanaciji klizišta na Iriškom Vencu, prouzrokovanog radovima na izgradnji Fruškogorskog koridora.

Za vreme trajanja radova biće zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na navedenoj deonici a alternativni putni pravac je preko Petrovaradina, Sremskih Karlovaca, Inđije i Putinaca do Rume i Iriga.

Do 15. januara izvodiće se radovi na ugradnji saobraćajne signalizacije i opreme puta, kao i uređenje putnog pojasa puta na

delu državnog puta II B reda broj 393, na deonici Jasikovo-Bor.

Produžavaju se radovi na sanaciji klizišta Gračanica na deonici Mijoska - granični prelaz Gostun i trajaće do 31. januara, a za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na obilaznici oko Beograda na auto-putu E-75 u smeru ka Nišu, saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa auto-puta na Kružni put do petlje Tranšped.

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, u smeru ka Nišu a saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom u smeru Niš - Beograd, i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu.

Prema informacijama iz Puteva Srbije svi putni pravci su prohodni, dok su zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi na sledećim putnim pravcima: Drenje - Jelakci - Grčak, zatim Vrnjci - Stanišinci - Mitrovo Polje - Grčak, pravcu Brzeće - Kopaonik, hotel Putnik, zatim Preko Brdo - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa Crnom Gorom.

Takođe i na pravcima Pazarište - manastir Sopoćani -Baćica - Rasno, zatim Tutin - Godovo - državna granica sa Crnom Gorom, te Novi Pazar - Brđani - administrativna linija Kosovo i Metohija. kao i pravac Dobre Vode - Goč - Stanišinci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija