Društvo

Umeren saobraćaj i dobra prohodnost puteva, na gradskim ulicama se uveče očekuje veći broj vozila

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

08:08

Umeren saobraćaj i dobra prohodnost puteva, na gradskim ulicama se uveče očekuje veći broj vozila
Umeren saobraćaj i dobra prohodnost puteva, na gradskim ulicama se uveče očekuje veći broj vozila - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje dobra prohodnost puteva, a saobraćaj je umerenog inteziteta. Veći broj vozila očekuje se sa prvim večernjim satima unutar gradova na onim saobraćajnicama koje vode ka gradskim trgovima, saopštio je AMSS.

Danas će u pojedinim putnim pravcima biti magle koja će smanjiti vidljivost pa Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje maksimalan oprez pri vožnji. Veći broj vozila očekuje se sa prvim večernjim satima unutar gradova na onim saobraćajnicama koje vode ka gradskim trgovima, saopštio je AMSS.

Na auto-putu E-75, petlja Batočina - petlja Aleksinački Rudnici, ima mestimično magle i vidljivost je smanjena na 75-250 metara, a na deonici petlja Doljevac - petlja Leskovac Centar magla smanjuje vidljivost na 150 metara.

Na teritoriji Velikog Gradišta i Kučeva magla mestimično smanjuje vidljivost na 50-100 metara.

Na teritoriji Mladenovca vidljivost je usled magle smanjena na 50 metara, a na teritoriji Zaječara vidljivost je smanjena na Čestobrodici na 50-70 metara, a na prevoju Golo Brdo na 50-100 metara.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Smanjena vidljivost na putu Miloš Veliki

Na auto-putu Miloš Veliki, na deonici petlja Ljig-petlja Takovo smanjena je vidljivost na 150 metara zbog magle, upozoravaju Putevi Srbije.

Učesnicima u saobraćaju savetuju maksimalan oprez pri vožnji i poručuju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na mostovima.

MUP: Na putevima će tokom praznika biti pojačana kontrola

Po naređenju ministra unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije će tokom praznika na svim putnim pravcima vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom novogodišnjih i božićnih praznika vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanju saobraćajnih prekršaja - prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa u cilju očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Poslednjih dana u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Srbije poginulo je čak 16 osoba.

"Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Uprava saobraćajne policije će na svim putnim pravcima vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja. Prošle godine u saobraćaju su stradale 492 osobe, a samo u poslednjih pet dana stradalo je čak 16 ljudi, među kojima su i mlade osobe. Svaka smrt teško da može da se opravda, ali smrt u saobraćaju posebno ne može. Samo da je neko od vozača usporio, vezao pojas i da nije konzumirao alkohol i drogu, ljudski životi bi bili sačuvani", naveo je nedavno Vulin.

Ministar je apelovao na sve vozače, a naročito na mlade da kada sednu za volan budu pažljivi, odgovorni i savesni, imajući u vidu da je tokom decembra ove godine poginulo 12 mladih starosti do 24 godine.

 

Prilazi turističkim zimskim centrima prohodni

Putevi Srbije saopštili su jutros da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni. Na deonici između Divljaka - Ivanjice - Javora kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm. Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice.

 

Komentari (0)

Srbija