Društvo

Bez gužvi na graničnim prelazima i putevima, teški uslovi za vožnju

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2021

-

07:35

Bez gužvi na graničnim prelazima i putevima, teški uslovi za vožnju
Bez gužvi na graničnim prelazima i putevima, teški uslovi za vožnju - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Od jutros nema gužve na putevima Srbije na naplatnim stanicama, kao i na graničnim prelazima, rekli su iz "Puteva Srbije". Sa druge strane, vozači traba da budu oprezni zbog promenljivog stanja kolovoza na putevima u zemlji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. 

Dodaju da je slabija vidljivost zbog magle, koja na pojedinim deonicama može biti manja od 200 metara, poput puteva koji prolaze pored reka, kanala ili jezera. Kiša je prethodnih dana donela opasnost i od učestalih odrona, dodaje se u saopštenju AMSS-a. 

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5.15 sati, nema zadržavanja vozila ni na putničkim, ni na teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

Zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, produženo je radno vreme graničnih prelaza Bajmok-Bačalmaš i Bački Vinogradi-Ašothalom, koji će do sredine januara raditi od 7 do 24 sata.

Magla smanjuje vidljivost na autoputu "Miloš Veliki"

Na auto-putu "Miloš Veliki", deonica Surčin - Preljina, zbog pojave magle smanjena je vidljivost do 150 metara. Na auto-putu E-75, zbog pojave magle vidljivost je mestimisčno smanjena od petlje Vrčin do Batočine na 70 do 150 metara, a od petlje Vladičin Han do SRB/RSM (Preševo) na 30 do 100 metara.

Na auto-putu E-80, na deonici tunel Bancarevo - Bela Palanka, zbog pojave magle vidljivost je smanjena na 100 metara. Zbog magle vidljivost je smanjena na Čestobrodici, 50-100 metara i na planinskim prevojima teritorije Negotin i Kladovo 100-150 metara.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Udes kod Ražnja, zatvorene pojedine trake na auto-putu

Međutim, iz "Puteva Srbije" navode i da je zbog saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo jedno teretno motorno vozilo na auto-putu E-75, deonica Ražanj - Aleksinački Rudnici, u blizini mesta Ćićina za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru Niš - Beograd i preticajna i vozna saobraćajna traka u smeru Beograd - Niš.

Iz "Puteva Srbije" su saopštili da su ekipe na terenu, ali i da se mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Danas radovi na deonici Maradik-Beška

Takođe, danas na putu Maradik-Beška u smeru ka Novom Sadu danas će se obavljati radovi na obnavljanju horizontalne signalizacije i to najpre u preticajnoj, a zatim u zaustavnoj traci, kažu iz Puteva Srbije.

Radovi će se obavljati u toku svetlog dela dana, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom trakom u zavisnosti od dinamike radova. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, a nadležni mole vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija