Društvo

Apel Puteva Srbije: Nikako bez zimske opreme i lanaca na put

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

18:02

Apel Puteva Srbije: Nikako bez zimske opreme i lanaca na put
Apel Puteva Srbije: Nikako bez zimske opreme i lanaca na put - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Putevi Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevuma upozoravaju vozače na sneg na pojedinim deonicama, zbog čega preporučuju opreznu vožnju.

Prema tom izveštaju snega ima na deonicama Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), državna granica sa CG (granični prelaz Jabuka) - Prijepolje, Divljaka - Ivanjica - Javor.

Na svim ovim deonicama kolovoz je vlažan, a visina snega je do pet centimetara.

Na ostalim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Vranja.

Putevi Srbije napomkinju da je na prevoju Rušanj na teritoriji Beograda magla, te je vidljivost smanjena do 50 metara.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom i dalje su na snazi na pojedinim deonicama, dok postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima.

Putevi upozoravaju i na to da su kolovozi na prilaznim putevima ka pojedinim graničnim prelazima vlažni i da na njima ima do 5 centimetara snega.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija