Društvo

Kilometarske kolone na autoputu Miloš Veliki, kolpas na graničnim prelazima

Komentari

Autor: Tanjug, RINA

24/12/2021

-

18:44

Rina.rs

veličina teksta

Aa Aa

Tokom večernjih sati na naplatnoj rampi u Preljini na auto-putu Miloš Veliki došlo je do kolapsa u saobraćaju, a formirana je kilometarska kolona vozila iz pravca Beograda ka Užicu. Pojedini vozači skoro pola sata čekaju da nastave put.

Kolone vozila i praznične gužve zabeležene su širom Srbije. Gužve su se formirale na naplatnoj rampi kod Stare Pazove i na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, pokazuju snimici sa kamera Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Velike saobraćajne gužve su i na ulicama Beograda, a najveće na mostovima - Gazeli, Pancevačkom i Brankovom mostu.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na ulazu u Srbiju, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, a na prelazu Šid 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, saopštili su Putevi Srbije.

kamere.amss.org.rs

Granični prelaz Horgoš

Na naplatnoj stanici Stara Pazova vozila na naplatu čekaju 15 minuta.

Vozači koji čekaju na naplatnoj rampi kažu da je kolona duga dva kilometra i da se čeka u tri trake, prenosi RTS.

Na Kelebiji se na ulaz u zemlju čeka oko pola, sata, uz dodatno zadržavanje od jednog sata na susednom prelazu Tompa, na izlazu iz Mađarske.

kamere.amss.org.rs

Granični prelaz Batrovci

Pojačan je saobraćaj i na prelazima Bački Breg i Bajmok prema Srbiji.

Slična situacija i na graničnom prelazu Batrovci, gde kilometarske kolone vozila u sedam traka čekaju da uđu u Srbiju, a saobraćajne gužve primetne su i van granica Srbije.

Kilometarske kolone na autoputu Miloš Veliki

"Ovo je zaista kolaps, očekivali smo gužve ali ne baš u ovolikoj meri. Definitivno je da sve dok se ne produži deonica autoputa treba da budemo spremni da će nam put oko Čačka potrajati skoro kao put od Beograda do Preljine. Nakon što izađemo sa naplatne rampe, kolaps je često i na obilaznici. Tek nakon što se prođe Ovčar Banja možemo da se nadamo normalnoj vožnji", rekao je za RINU Nenad Simić iz Beograda. 

Kraj muka kako za vozače, tako i za meštane Preljine očekuje se da završetkom deonice autoputa od Preljine do Požege koja se očekuje u narednom periodu. 

Vozači su ranije danas pozvani i na dodatan oprez jer se saobrćaj iz pravca Užica ka Zlatiboru na pojedinim deonicama odvija otežano.

 "Registrovana je pojava nekoliko manjih odrona i zato apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju kako ne bi došlo do incidenata u saobraćaju, naročito kad je pojačan intenzitet vozila i gužve su na kolovozu", kažu u JP Putevi Užice.

Kilometarske kolone vozila ne bi trebalo da čude jer su skoro svi smeštajni kapaciteti na planinama Zapadne Srbije već puni i traži se mesto više.

Ranije danas zabeležen je pojačan saobraćaj na koridoru 10, ali i na ostalim našim glavnim putnim pravcima, zbog predstojećih božićnih praznika. Gužve su zabeležene i na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci.

 

Komentari (0)

Srbija