Društvo

Kolone vozila na graničnim prelazima Srbije: Pojačan saobraćaj na putevima zbog predstojećih praznika

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2021

-

09:41

Kolone vozila na graničnim prelazima Srbije: Pojačan saobraćaj na putevima zbog predstojećih praznika
Kolone vozila na graničnim prelazima Srbije: Pojačan saobraćaj na putevima zbog predstojećih praznika - Copyright kamere.amss.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Zbog predstojećih božićnih praznika pojačan je saobraćaj na koridoru 10, ali i na ostalim našim glavnim putnim pravcima. Gužve su i na graničnim prelazima, pa za ulaz našu u zemlju na Horgošu, Kelebiji i Batrovcima trenutno se čeka do sat vremena, saopštio je AMSS. Sa druge strane, iz JP "Puteva Srbije" navode da spremno dočekuju predstojeće gužve.

Kako iz AMSS-a navode, da se na putničkim terminalima najfrekventnijih graničnih prelaza sa Mađarskom i Hrvatskom i u toku narednih dana očekuju talasi pojačanog saobraćaja.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, putnička vozila su na ulaz u zemlju čekala po jedan sat na Horgošu i Kelebiji, a isto toliko su se zadržavali autobusi na Batrovcima.

Na izlaz iz zemlje na ovim graničim prelazima, prema sajtu AMSS-a, čeka se nešto manje, oko pola sata. Podsetimo, juče se na Horgošu i Batrovcima čekalo i po više sati na ulazak u Srbiju.

Putevi Srbije spremno dočekuju praznične gužve

Iz preduzeća "Putevi Srbije" saopšteno je da oni spremno dočekuju predstojeće praznike, kada se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima. Kako su naveli, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Srbiji, navedeno je u saopštenju. Učesnici u saobraćaju putem portala i aplikacije za mobilne telefone mogu se informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija