Biznis vesti

Počinje isplata pomoći od 100 evra mladima, danas novac leže na 300.000 računa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2022

-

07:51

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Danas počinje isplata državne pomoći mladima u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758 dinara.

Isplata novca onima koji su se tokom prethodne dve nedelje za istu prijavili trajaće do četvrtka, zaključno sa tim danom.

Za ovaj vid pomoći mogli su da se prijave mladi od 16 do 29 godina, to je učinilo njih 1.019.796, a kao ni kod prethodnih slučajeva isplate državne pomoći ne postoji poseban redosled uplate.

Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, danas će novac biti uplaćen na 300.000 računa, u sredu na 350.000, a u četvrtak će novac biti uplaćen na preostale prijavljene račune.

Ocenio je da je ekonomski ova pomoć potpuno opravdana, jer se taj novac vraća u ekonomske tokove, što je i bila namera Vlade.

"Mi ćemo do poreza na dodatu vrednost deo tog novca vratiti u budžet, a s druge strane smo u tom delu građana Srbije od 16 do 29 godina koji je za nas veoma važan stvorili jednu dozu optimizma i odgovornosti prema državi, s obzirom na pomoć koju država pruža i pokazali još jednaput snagu naših javnih finansija i da smo tu kada treba pomoći", rekao je Mali.

Ministar je podsetio da će 10. februara svim penzionerima biti ispaćena pomoć od 20.000 dinara. On je istakao da nakon dve godine teške ekonomske krize u celom svetu naša država pokazuje svoju snagu i dodao da "mi novca imamo, da je svako obećanje ispunjeno u dan i u dinar i tako ćemo nastaviti".

Oni koji žele da provere u kom je statusu njihova prijava i da li su sve podatke uneli kako treba to mogu učiniti na sajtu Uprave za trezor.

Na linku https://idp.trezor.gov.rs/ nalazi se opcija "Provera statusa prijave", gde nakon biranja te opcije možete uneti JBMG i broj lične karte i nakon toga videti u kom je statusu prijava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis