Biznis vesti

Skupština Srbije usvojila zakon, u junu još 100 evra pomoći za mlade

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

19:10

Skupština Srbije usvojila zakon, u junu još 100 evra pomoći za mlade
Skupština Srbije usvojila zakon, u junu još 100 evra pomoći za mlade - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije usvojila je danas dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, a reč je o zakonu po kojem se mladima uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije danas u parlamentu da će po tom zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.

"Mi ćemo svima koji se budu prijavili novac prebaciti 1. 2. i 3. juna", rekao je Mali.

Oni koji su se prijavili za pomoć koja im je uplaćena početkom februara, ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja.

Mali je kazao da je više od million mladih dobili pomoć države.

"Za nas je ovo izuzetno važna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize naša zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima", rekao je Mali.

On je istakao da je država ispunila svako obećanje koje je dala "u dan, i dinar".

"Pokazali smo koliko je država jaka, to je slika potpuno drugačije Srbije koja pobeđuje u ekonomiji. Isplata mladima je jos jedna potvrda uspešne i odgovorne ekonomske politike", poručio je ministar finansija.

Komentari (0)

Biznis