Biznis vesti

Od danas i zvanično skuplji taksi u Beogradu

Komentari

Autor: Z. R.

17/02/2022

-

15:02

Od danas i zvanično skuplji taksi u Beogradu
Od danas i zvanično skuplji taksi u Beogradu - Copyright Tanjug/Bojan Stekić

veličina teksta

Aa Aa

Vožnja taksijem u glavnom gradu od danas će za sve putnike biti skuplja za oko 20 odsto. Rešenje kojim se utvrđuju cene taksi prevoza putnika na teritoriji grada Beograda objavljeno je danas u Službenom listu grada Beograda.

Kako je navedeno, cena starta je od danas 220 dinara, dok je vožnja po kilometru u prvoj tarifi 80, u drugoj 100, a u trećoj 160 dinara. Čekanje po času taksisti će naplaćivati 900 dinara.

Taksisti su od Grada tražili korekciju cena uz tvrdnju da ih nisu menjali deset godina. Predsednik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić za Euronews Srbija je ranije izjavio da traže povećanje cena usluge od 22 odsto, tako što će start umesto 170 biti 250 dinara, kao i da cena po kilometru umesto 65 dinara, bude 73 dinara.

Nadležni su tako delimično izašli u susret taksistima, jer su start sa 170 povećali na 220 dinara, dok su im odobrili i veću cenu po kilometru nego što su taksisti prvobitno tražili. Dosadašnja cena je bila 65 dinara, taksisti su tražili 73, a odobrena im je cena od 80 dinara po kilometru po prvoj tarifi.

U cene taksi prevoza uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika. Druga tarifa, inače, primenjuje se u vremenu od 22  časa do 6 sati ujutru, kao i u dane državnih praznika i nedeljom. Treća tarifa primenjuje se van obeleženih tačaka gradskog područja, a ove gradske oblasti precizno su navedene u Službenom listu.

 

 

Komentari (0)

Biznis