Biznis vesti

Lučić: Investiranje u infrastrukturu, platforme i startap

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2022

-

10:26

Lučić: Investiranje u infrastrukturu, platforme i startap
Lučić: Investiranje u infrastrukturu, platforme i startap - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Telekomunikacione kompanije treba da nastave sa ulaganje u infrastrukturu, ali i da investiraju i u platforme kako bi obezbedili prihode i budućnost, rekao je danas direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Za TV Pink on je istakao da je digitalna ekonomija nosilac 4. Industrijske revolucije koja će doneti promene, jer će neke poslove raditi roboti i veštačka inteligencija, a pojaviće se novi poslovi.

"Telekomunikacioni operateri tu imaju šansu za dobru i veliku budućnost ako se dobro postave, a mislim da je Telekom Srbija za sada dobro postavljen", rekao je on.

Tanjug/Rade Prelić

 

Lučić je istakao zadovoljstvo što je Telekom samostalno izgurao dosadašnje investicije, pa 85 posto teritorije Srbije pokriva kvalitetnim 4G signalom a preko milion korisnika može da ima optički signal.

"To je osnov za budući razvoj", ocenio je on.

Doprinos razvoju on očekuje i od alternativnog investicionog fonda za finansiranje startapova koji je ove godine Telekom pokrenuo.

"Ove godine podržaćemo prve ideje. Mislim da će to pokrenuti inovativni razvoj društva. Da mladi inovativno razmišljaju, i razviju ideje uz pomoć Telekoma", poručio je on.

Komentari (0)

Biznis