Društvo

Lučić na Kopaonik biznis forumu: Osnova budućeg digitalnog razvoja biće optika i 5G

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2022

-

15:24

Lučić na Kopaonik biznis forumu: Osnova budućeg digitalnog razvoja biće optika i 5G
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas, na Kopaonik biznis forumu, da će osnova budućeg digitalnog razvoja biti optika i 5G tehnologija. Lučić je na panelu posvećenom osnaživanju digitalne ekonomije rekao da je Telekom uložio u optički internet i da već više od milion domaćinstava u Srbiji može da se priključi na optiku.

Lučić je rekao i da je Telekom sam finansirao izgradnju optičke infrastrukture.

"To je definitivno budućnost i zato i možemo da pronađemo finansiranje kod banaka", napomenuo je generalni direktor Telekoma i dodao da država može da pomogne kroz stvaranje dobrog regulatornog okvira.

Lučić je dodao da su telekomunikacioni operateri došli u situaciju da mole mega igrače na internetu da sarađuju sa njima i onda oni više zarade, iako su operateri morali više da ulože u izgradnju telekomunikacione infrastrukture. Očekuje da će za 10 do 15 godina biti takva sitaucija da će operateri samo nuditi priključak za internet, jer korisnici neće hteti da gledaju kanale već personalizovane sadržaje.

Zbog toga i operateri treba da ulože u svoju produkciju internet sadržaja, istakao je Lučić.

Generalni direktor Telekoma je naveo i da će Telekom imati siguran i stabilan prihod u narednih oko 15 godina samo od klasičnih servisa i da to nacionalnom operateru i omogućuje da razvijaju nove servise i sadržaje.

Učesnici panela su istakli da većina građana neće ni znati da da su na 5G mreži kada počne da radi i da je zato važno razviti i primeniti digitalne servise koje omogućava ta tehnologija.

Komentari (0)

Srbija