Biznis vesti

U Somboru prikupljeno 10 tona poljoprivrednog otpada

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

21:54

U Somboru prikupljeno 10 tona poljoprivrednog otpada
Traktor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lane je na području Sombora prikupljeno oko 10 tona ambalažnog otpada iz poljoprivredne proizvodnje, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika poljoprivredne stručne službe Sombor i Grada Sombora sa predstavnicima mesnih zajednica i poljoprivrednim proizvođačima.

Održano je i predavanje sa ciljem da se poljoprivredni proizvođači u selima animiraju da se uključe u akciju prikupljanja otpada, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine Slobodan Stanić je istakao da zahvaljujući toj akciji, otpad nije završio u kanalima, na njivama, niti je sagoreo u atarima.

''Veoma smo zadovoljni odzivom proizvođača na akciju skupljanja čiji je akcenat na zaštiti životne sredine u čemu je Sombor je jedan od vodećih u Srbiji", rekao je on.

Ovo je treća godina zaredom kako u Somboru poljoprivredna stručna služba i lokalna samouprava realizuju ovu važnu ekološku akciju, a od ove godine akciji će se priključiti i Apatin i Odžaci, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu. Potvrda o predatom ambalažnom pesticidnom otpadu obavezna je pri apliciranju za sredstva IPARD fonda, a razmatra se i da se uvede kao obaveza pri apliciranju za subvencije i poljoprivredne kredite.

Komentari (0)

Biznis