Biznis vesti

Momirović: Sve linije ponovo u funkciji posle četiri godine, od ponedeljka BG voz i od Ovče do Batajnice

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

14:50

Momirović: Sve linije ponovo u funkciji posle četiri godine, od ponedeljka BG voz i od Ovče do Batajnice
Momirović: Sve linije ponovo u funkciji posle četiri godine, od ponedeljka BG voz i od Ovče do Batajnice - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas, prilikom obilaska radova na renoviranju železničke stanice Vukov spomenik u Beogradu, da će od ponedeljka BG voz saobraćati na liniji od Batajnice do Ovče.

"Nakon četiri godine puštamo sve linije BG voza u funkciju", kazao je ministar.

Momirović je zamolio građane da budu strpljivi i naveo da će u početku voz ići na svakih 30 minuta u špicu, dok će van špica ići na sat vremena. Rekao je da je u planu da se ova saobraćajnica osposobi i da vozovi na ovoj liniji idu na svakih 15 minuta, kao što je to bilo ranije. Takođe, je dodao da je već puštena linija od Mladenovca i Lazarevca do stanice Beograd Centar.

MGSI, Đorđe Krstić

 

"Kao što vidite nismo se bavili samo brzom prugom od Beograda do Novog Sada, uložili smo novac da sredimo i ovu stanicu Vukov spomenik, a ulažemo još puno sredstava u celu železničku infrastrukturu na teritoriji cele države", poručio je Momirović.

Izrazio je zadovoljstvo što će ljudima iz Batajnice, Zemun Polja i Tošinog Bunara biti dostupan železnički saobraćaj, pre svega BG voza, a onda i celog sistema železnice Srbije.

MGSI, Đorđe Krstić

 

Momirović je radove na renoviranju stanice Vukov spomenik obišao zajedno sa direktorom Infrastrukture železnice Nebojšom Šurlanom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis