Biznis vesti

Nova cena goriva na pumpama - određeno koliko će koštati benzin i dizel

Komentari

Autor: Z. R.

01/04/2022

-

12:26

Nova cena goriva na pumpama - određeno koliko će koštati benzin i dizel
Nova cena goriva na pumpama - određeno koliko će koštati benzin i dizel - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Danas od 15 sati, litar evro dizel i benzin BMB 95 premium će pojeftiniti za oko jedan dinar. To znači da će vozači litar evrodizela plaćati 197, a BMB 95 će koštati 175 dinara, saznaje Euronews Srbija u Ministarstvu trgovine. Do danas je evro dizel bio 198, a benzin 176, 05 dinara.

Podsetimo Vlada Srbije je 10. marta donela Uredbu kojom se uspostavljaju nove cene goriva na benzinskim pumpama širom Srbije. Kako je precizirano Vladinom uredbom, prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i cene najkasnije do 13 časova dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje zatim utvrđuje najviše maloprodajne cene.

Oni imaju obavezu da svakog petka na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova objave cene koje će vozači plaćati na pumpama.

Benzinske pumpe su, kako je predviđeno uredbom, dužne da maloprodajne cene goriva evro dizel i evro premijum BMB 95, koje ne smeju da budu više od najviših maloprodajnih cena utvrđenih od strane Ministarstva trgovine, primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis