Biznis vesti

U utorak ističe prijava za 3.000 dinara, isplata počinje dan kasnije

Komentari

Autor: J.S/Euronews

13/06/2021

-

11:15

U utorak ističe prijava za 3.000 dinara, isplata počinje dan kasnije
U utorak ističe prijava za 3.000 dinara, isplata počinje dan kasnije - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Prijava za 3.000 dinara za građane starije od 16 godina, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, ističe u utorak, 15. juna.

Isplata od 3.000 dinara počinje dan kasnije, u sredu, 16. juna. Prvo će novac leći na račune penzionera koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine, a od 17. juna će početi isplata za sve ostale građane koji su se za taj iznos prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol centra.

Kako do 3.000?

Građani za novac mogu da se prijave tako što će da pristupe sajtu pmi.trezor.gov.rs i da unesu tri podatka: matični i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi da mu novac bude uplaćen na račun.

Pored prijave prako sajta Uprave trezora, građani od petog juna mogu za novac da se prijave i telefonom na broj 0800/100-302, a pozv je besplatan.

"Građani će u kontakt centru moći da čuju automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave“, rekli su ranije iz Ministarstva finansija.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

Inače, pravo na 3.000 dinara ima oko 2,5 miliona vakcinisanih građana. Za ovu meru podrške penzioneri nemaju potrebe da se prijavljuju, pošto će im stići automatski, dok se korisnici socijalne pomoći moraju prijaviti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis