Novac

Korak po korak: Kako da se prijavite za 3.000 dinara za vakcinisane, ko ima pravo i kada stiže uplata

Komentari

Autor: Z.R.

01/06/2021

-

07:03

Korak po korak: Kako da se prijavite za 3.000 dinara za vakcinisane, ko ima pravo i kada stiže uplata
Korak po korak: Kako da se prijavite za 3.000 dinara za vakcinisane, ko ima pravo i kada stiže uplata - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Svi građani koji  su zaključno sa jučerašnjim danom primili bar jednu dozu bilo koje vakcine koja je odobrena u Srbiji ili su se prijavili da je dobiju u narednih sedam dana ispunjavaju uslov za državnu pomoć od 3.000 dinara. 

Prijava je startovala u ponoć, jednostavna je i ista kao i kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, a potrebno je uneti samo tri podatka. 

Prijava na portalu korak po korak

Na sednici kriznog štaba juče je odlučeno da će naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave juče do ponoći i vakcinišu se u narednih sedam dana. Oni će moći da pristupe sajtu pmi.trezor.gov.rs i da unesu tri podatka.

Euronews/Printscreen

Prijava u dva koraka

Svaki građanin moraće da ukuca matični i broj važeće lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi da mu novac bude uplaćen na račun.

Euronews/Printscreen

Proverite da li ste uneli ispravne podatke

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Euronews/Printscreen

U trećem koraku dobićete ovakvu poruku

Ko se prijavljuje, a ko ne mora?

Penzioneri koji su vakcinisani ne moraju da se prijavljuju za ovu meru, jer su imena najstarijih građana koji su se na ovaj način zaštitili od virusa korona već na spisku onih koji će dobiti pomoć.

Pojedinačno ne moraju da apliciraju ni osobe koje se nalaze u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, jer prijavu u njihovo ime podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Korisnici socijalne pomoći koji su vakciniasni, moraju da  prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Telefonom od petka

Prijava telefonom će, kako je najavio ministar finansija Siniša Mali, početi u petak 4. juna, kada počinje sa radom kontakt centar, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis