Biznis vesti

Nova pista na aerodromu "Nikola Tesla" biće puštena u rad do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2022

-

11:23

Nova pista na aerodromu "Nikola Tesla" biće puštena u rad do kraja godine
Nova pista na aerodromu "Nikola Tesla" biće puštena u rad do kraja godine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Otvaranje novoizgrađenog dela Terminala C na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu samo je deo obimnih investicija na modernizaciji koje se trenutno realizuju, a do kraja godine biće puštena u rad i novosagrađena pomoćna pista, rekao je za Tanjug generalni direktor aerodroma Fransoa Berizo.

Istakao je da je najveća novina u standardima koji su uvedeni puštanjem u rad novog dela Terminala C odvajanje putnika u dolasku i odlasku sa aerodroma.

"To daje novi nivo usluga. Sada ovde imamo centralizovanu bezbednosnu proveru, imamo otvorene gejtove i mnogo više prostora za usluge koje pruža aerodrom", naveo je Berizo.

Kaže da to za putnike znači mnogo manje nervoze, daleko manje poklanjanja pažnje na to kada treba da uđu na gejt i kako će teći ceo proces.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

On je naglasio da je ova završena investicija, ipak, samo početak.

"To je prva faza proširenja aerodroma, jer za sledeću godinu planiramo da ponudimo mnogo bolju komercijalnu ponudu, mnogo više restorana i kafića. Za nas je ovo bio pravi momenat da uvedemo ovu ponudu pred sledeću fazu u koju ćemo ući naredne godine", rekao je on.

Berizo je rekao da se na aerodromu napreduje u planiranim investicijama, te da će nova sekundarna pista biti gotova do kraja godine.

"Gradimo nove parkinge i pristupne saobraćajnice, što će sve podstaći promene koje smo planirali. Nameravamo da izgradimo nove objekte, kako komercijalne, tako i one koji se baziraju na zaštiti životne sredine, jer težimo da umanjimo emisije ugljen dioksida, nameravamo i da proizvodimo sopstvenu električnu energiju", rekao je Berizo o investicijama koje su u toku.

Dodao je da je na aerodromu "Nikola Tesla" u rad puštena nova toplana, te da se očekuje da uskoro prorade i nova postrojenja za obadu čvrstog otpada i otpadnih voda.

Komentari (0)

Biznis