Biznis vesti

Ove sezone otvara se prva deonica na auto-putu ka Baru u Crnoj Gori - poznata i cena putarine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/06/2022

-

10:16

Ove sezone otvara se prva deonica na auto-putu ka Baru u Crnoj Gori - poznata i cena putarine
Ove sezone otvara se prva deonica na auto-putu ka Baru u Crnoj Gori - poznata i cena putarine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog odluke o visini i načinu plaćanja putarine na prvoj deonici auto-puta Bar-Boljare po kojoj će, saopštio je potpredsednik Vlade Ervin Ibrahimović, putarina za motore biti 1,5 evra, za automobile 3,5 evra, a za autobuse i kamione 17 evra.

Planirani prihod bi bio više od četiri miliona evra do kraja godine, a od tunela Sozina preko devet miliona. Potpredsednik Vlade Vladimir Joković tražio je da se razmotri mogućnost da se obezbede mesečne karte za auto-put i tunel Sozina, kako bi se olakšalo ljudima koji svakodnevno putuju.

profimedia

 

Andrej Mihailović iz kompanije Monteput je ranije najavio da će prva deonica auto-puta Bar-Boljare koja povezuje Smokovac i Mateševo biti otvorena tokom ove letnje sezone. Dodao je da je u završnoj fazi testiranje opreme i svih elektromašinskih instalacija na izgrađenoj deonici koja je na trasi budućeg auto-puta koji će povezivati Srbiju sa Crnom Gorom, Beograd sa Podgoricom.

profimedia

 

"Na 42 kilometra, imamo 16 tunela sa dve tunelske cijevi, dakle praktično imamo 32 tunela. Najduži od njih ima gotovo tri kilometra - Vjeternik, koji je veoma zahtevan. Mnogo je zahtevnih tunela dužine kilometar ili dva, kao i više od 20 mostova na ovom auto-putu“, istakao je Mihailović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis