Biznis vesti

Momirović: Do kraja septembra 2024. stizaćemo brzom saobraćajnicom do Loznice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/05/2022

-

13:17

Momirović: Do kraja septembra 2024. stizaćemo brzom saobraćajnicom do Loznice
Momirović: Do kraja septembra 2024. stizaćemo brzom saobraćajnicom do Loznice - Copyright MGSI Đ.K

veličina teksta

Aa Aa

Ovo je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju jer će upravo ovaj auto-put omogućiti bolji ekonomski standard u ovom delu naše zemlje, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na auto-putu i brzoj saobraćajnici Ruma – Šabac – Loznica, kod petlje Hrtkovci.

"Pre nekoliko meseci su započeti radovi na izgradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica i naš cilj je da oni budu završeni do kraja septembra 2024. godine i to će biti još jedan pokazatelj da naša zemlja ima najkvalitetniju infrastrukturu poput zemalja Zapadne Evrope. Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, Srbija je fokusirana na ekonomski rast i razvoj zemlje, kako bi nadoknadili ono što je propušteno u prethodnim decenijama", rekao je Momirović.

Ministar je istakao da je ponosan na sve što je do sada urađeno, zahvalio se kompaniji "Azvirt" i svim radnicima čestitao Međunarodni praznik rada.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić, v.d. direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, kao i Murat Turkoglu izvršni direktor kompanije „Azvirt“ ogranak Beograd.

MGSI Đ.K

 

"Svim zaposlenim ljudima čestitam Praznik rada i želim da istaknem da pored svih velikih projekata na kojima radimo i koji menjaju Srbiju, jedan od ključnih prioriteta je socijalno – ekonomski položaj svih zaposlenih“, kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić ovom prilikom je istakla da je izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu.

MGSI Đ.K

 

Moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 kilometara, obuhvataće tri prostorne celine: deonica Ruma - Šabac, u dužini od 21,14 kilometara će biti auto-put u punom profilu, druga celina je most preko reke Save u dužini od 1,3 kilometara, a treća deonica je Šabac-Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice u dužini od 54,58 kilometara i trasa će zaobići sva naseljena mesta.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na auto-putu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt". Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis