Biznis vesti

Srbija voz o oštećenju brzog voza "Soko": Čekamo izveštaj Štadlera

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

22:29

Srbija voz o oštećenju brzog voza "Soko": Čekamo izveštaj Štadlera
Srbija voz o oštećenju brzog voza "Soko": Čekamo izveštaj Štadlera - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija voz je povodom napisa u pojedinim medijima o oštećenju brzih vozova "Soko" saopštio da od proizvođača elektromotornih vozova serije 410/418, a to je švajcarski Štadler, očekuju zvanični izveštaj s obzirom da su vozovi još u garantnom roku.

Napominju da je prošle nedelje prilikom redovnog tehničkog pregleda na jednoj elektromotornoj garnituri ove serije utvrđena neispravnosti na gazećoj površini točka izazvana udarcem u predmet na koloseku.

Konačni uzrok oštećenja moći će da se ustanovi nakon reprofilisanja točkova i detaljne analize i ispitivanja, kažu u Srbija vozu i dodaju da je preventivno nakon uočenih oštećenja na prvom vozu svakodnevno obavljana kontrola točkova na ostalim eleltromotornim garniturama.

U saopštenju se navodi i da je kupovina vozova obavljena u skladu sa zakonskim procedurama, te da takav tip elektromotornih garnitura saobraća na prugama u Austriji već 15 godina i da sve elektromotorne garniture serije 410/418 poseduju dozvolu za korišćenje u saobraćaju koju je izdala Direkcija za železnice.

Brzi voz "Soko" prošle nedelje je kamenovan u blizini stanice Kamendin, a mašinovođa je pregledom ustanovio da postoje manja oštećenja na vozu.

Srbija Voz je tada upozorio da se takvim postupcima ugrožava bezbednost putnika i železničkog saobraćaja i da se istovremeno nanosi velika šteta imovini železnice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis