Društvo

SAZNAJEMO Koliko će od 1. juna koštati karta za brzi voz od Beograda do Novog Sada

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/05/2022

-

19:08

SAZNAJEMO Koliko će od 1. juna koštati karta za brzi voz od Beograda do Novog Sada
SAZNAJEMO Koliko će od 1. juna koštati karta za brzi voz od Beograda do Novog Sada - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Cena brzog voza Soko koji saobraća između Beograda i Novog Sada od 1. juna će koštati 400 dinara u jednom pravcu, saznaje Euronews Srbija. Namera je da ne dođe do velikog poskupljenja odjednom, već da se cena postepeno povećava.

I dalje će biti moguće kupiti kartu sa dodatnim popustom od pet odsto ukoliko se kupuje online. U tom slučaju cena će biti 380 dinara.  

Takođe, za regio vozove koji staju na svim stanicama biće uvedena mesečna karta za đake, studente i zaposlene koja će iznositi 6.874 dinara.

Pre nekoliko dana je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata od Beograda do Novog Sada, ali da će biti zaštićeni ljudi koji vozom idu na posao.

"Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu", rekao je Momirović.

Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju.

Komentari (0)

Srbija