Biznis vesti

Brnabić: Radnici Fijata izabrali ulicu umesto pregovore

Komentari

Autor: Euronews Srbija, tanjug

21/06/2022

-

13:09

Brnabić: Radnici Fijata izabrali ulicu umesto pregovore
Brnabić: Radnici Fijata izabrali ulicu umesto pregovore - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom.

Ona je na pitanje novinara Euronews-a rekla da su radnici napustili pregovore koji nisu propali.

"Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam za njih, dan, noć, vikend, kako god... Ne vidim šta traže na ulici umesto u vladi", poručila je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Rekla je da radnici Fijata nisu sačekali da se završi proces prijave za rad u inostranstvu.

"Želimo da radnici budu zadovoljni, da obezbedimo te porodice, ali oni su pre nego što je završen proces prijave, izašli i rekli da su pregovori sa vladom gotovi. Ne mogu nikog da nateram da razgovara i pregovara", navela je premijerka.

Na pitanje novinara šta radnici mogu da očekuju kada je reč o otpremninama, premijerka je rekla da je to stvar međusobnog razgovora, a ne razgovora preko medija.

Napominje da su radnici izašli na ulicu i rekli da su pregovori propali.

"Žele da idu na ulicu pre nego što hoće da dođu u vladu da razgoramo. Bukvalno su napustili pregovore koji su bili u toku", istakla je Brnabićeva.

Deo nezadovoljnih radnika Fijata održao je juče dvosatni protest blokirajući magistralni put Kragujevac - Kraljevo. Protest je usledio nakon što je istekao rok za prijavljivanje radnika za rad u Slovačkoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis