Biznis vesti

Mihajlović: Odluka o poskupljenju struje vrlo brzo, uredba za ugrožene građane je spremna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/07/2022

-

15:17

Mihajlović: Odluka o poskupljenju struje vrlo brzo, uredba za ugrožene građane je spremna
Mihajlović: Odluka o poskupljenju struje vrlo brzo, uredba za ugrožene građane je spremna - Copyright Tanjug/MRE/ ZORAN PETROVIC/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je pripremljena Uredba o energetski ugroženom kupcu, koja će pomoći onima koji ne mogu da plate struju, gas ili toplotnu energiju, saopštilo je resorno Ministarstvo. Uredba će se, kako je navela, sada odnositi na veći broj domaćinstava.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je rekla da očekuje da poskupi struja za građane, ali da je, bez obzira kad do toga bude došlo, Ministarstvo rudarstva i energetike je spremilo Uredbu jer su svesni da postoje domaćinstva u Srbiji koja ne mogu da plate cenu ni gasa, ni toplotne, ni električne energije. 

"Upravo zbog toga što je potrebno da cene električne energije budu više, spremili smo uredbu kako bismo pomogli onima koji su socijalno ugroženi. Ona će se sada odnositi na veći broj domaćinstava, jer su promenjeni kriterijumi, i odnosiće se i na toplotnu energiju. Uredbom će plaćati nižu cenu i na taj način smo s jedne strane pomogli domaćinstvima, a s druge strane dali mogućnost Agenciji za energetiku Srbije da, kada dobije zahtev od "Elektroprivrede Srbije", cenu električne energije poveća", rekal je ona, dodajući da veruje da će se to ubrzo desiti.

"Ne mogu da kažem kada tačno niti za koliko će biti povećanje, jer to ne zavisi od Ministarstva", rekla je ona, odgovarajući na pitanja novinara posle predstavljanja predloga integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Republike Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis