Biznis vesti

Jadranski naftovod uvećao dobit - poslovni rezultat u prvih šest meseci bolji za oko 16 odsto u odnosu na prošlu godinu

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2022

-

14:29

Jadranski naftovod uvećao dobit - poslovni rezultat u prvih šest meseci bolji za oko 16 odsto u odnosu na prošlu godinu
Jadranski naftovod uvećao dobit - poslovni rezultat u prvih šest meseci bolji za oko 16 odsto u odnosu na prošlu godinu - Copyright Tanjug/HINA/ Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Bruto dobit Jadranskog naftovoda (JANAF) u prvih šest meseci ove godine iznosila je 190,7 miliona kuna, odnosno oko 25,3 miliona evra, dok je neto dobit bila 156,3 miliona kuna ili oko 20,7 miliona evra, što je povećanje od 15,7 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Jadranski naftovod d.d. je u prvoj polovini godine ostvario ukupan prihod od 416,4 miliona kuna, što je oko 55,2 miliona evra, a taj iznos je za 10,2 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U strukturi ukupnih prihoda i dalje preovlađuje osnovna delatnost JANAF-a, transport i skladištenje nafte i naftnih derivata, prenosi portal Energija Balkana.

Takav rezultat proistekao je, kako je navedeno, iz rasta poslovanja, obnove ugovora s postojećim partnerima i pokretanja novih partnerstava.

"Društvo se sada nalazi pred velikom šansom da postane jedan od ključnih elemenata energetske stabilnosti cele Evropske unije i spremni smo za tu stratešku ulogu", naveli su iz Uprave JANAF-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis