Biznis vesti

Nove cene goriva - poskupeli i dizel i benzin

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/08/2022

-

14:38

Nove cene goriva - poskupeli i dizel i benzin
Nove cene goriva - poskupeli i dizel i benzin - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 217,50 dinara, dok će benzin koštati 183 dinara, saopštili su iz Ministarstva trgovine. Cena dizela je do danas bila 210,50 dinara, a benzina 180 dinara po litru.

Vlada Srbije je krajem jula donela odluku da cene goriva ograničava do kraja avgusta. Pored toga, na sednici je prošle nedelje donela odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto. Najpre je to smanjenje iznosilo 20, a potom 15 odsto. 

Vlada Srbije donela je juče sednici donela izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

"Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane, s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane Srbije", saopšteno je iz Vlade.

Cene goriva poslednjih mesec dana padaju, nakon što su početkom jula dostigle rekord. Tada je cena evrodizela iznosila 218 dinara, a benzina 205 dinara po litru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis